A képernyő előtt töltött túl sok idő aggasztja leginkább az ausztrál szülőket

A számítógép előtt töltött túl sok idő és az ezzel összefüggő egészségi problémák aggasztják leginkább az ausztrál szülőket gyermekeik egészségével kapcsolatban – derült ki a legfrissebb adatokból.

A kétezer felnőtt bevonásával készült ausztrál gyermekegészségi felmérésben azt kérték a szülőktől, hogy 29 lehetőség közül válasszák ki azokat, amelyek a leginkább aggasztják őket.
A melbourne-i Királyi Gyermekkórház felmérése alapján a szülők 58 százaléka a képernyő előtt töltött túl sok időt jelölte meg a legaggasztóbb problémának a számítógépezéssel összefüggő mozgásszegény életmód miatt.
A felmérést végző Anthea Rhodes szerint az elektromos készülékek túlzott használata és a rossz egészség összefüggése régóta ismeretes, ugyanakkor meglepte, hogy a túlzott számítógép-használat a lista élére került.
“Vizsgálatok bizonyítják, hogy a képernyő előtt töltött idő hosszan tartó üldögéléssel jár, ami elhízáshoz vezethet” – mondta a szakember.
Az elhízás a rangsor második helyén végzett 55 százalékkal, ugyanakkor a szülők mindössze 8 százaléka érezte úgy, hogy gyermekét a túlsúlyosság veszélye fenyegeti.
A szülőket leginkább aggasztó tíz probléma – a lista csúcsáról lefelé haladva – a túl sok számítógépezés, az elhízás, a nem elegendő testmozgás, az egészségtelen étrend, a zaklatás, a kábítószer-fogyasztás, a családon belüli erőszak, az internet veszélyei, a gyermekbántalmazás és az öngyilkosság.
Az ausztrál Egészségügyi és Jóléti Intézet szerint 2012-ben az asztma volt a szülők a legnagyobb aggodalma.

(Forrás: mti.hu)

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.