Rendelj ételt a Google találati listáról

A Google új fejlesztéssel örvendeztette meg az amerikai felhasználókat. Most már a keresők, közvetlenül a találati listáról rendelhetnek étel.

Nincs más dolga a felhasználónak, mint rákeresni egy adott ételre, és a találati listán megjelenik egy extra gom, amely a “Please an order” elnevezést kapta, és a felhasználó eljut néhány kiválasztott weboldalra, ahol azonnal rendelhet is ételt.

A Google egyelőre hast szolgáltatóval állapodott meg: Seamless, Grubhub, Eat24, Delivery.com, BeyondMenu, és a  MyPizza.com, azaz ezekről az oldalakról lehet ételt rendelni a szerencsé felhasználóknak.

Az online ételrendelés egyre népszerűbbé válik az USÁ-ban, így ugyanis a felhasználóknak, még a telefonszámot sem kell kikeresniük, hanem online rendelhetnek.

Az egy más kérdés, hogy vajon mit szólnak azok az oldalak, amelyek kimaradtak a Google fejlesztéséből, azaz akiktől nem lehet online a google találati listájáról rendelni.

A Google annyit közölt, hogy elképzelhető, hogy a jövőben kibővítik az együttműködésben résztvevő cégek listáját, de hogy ez mikor fog bekövetkezni, az egyelőre nem ismert.

Egyelőre az is kérdéses, hogy ez az új szolgáltatása  Googlenak, vajon az USÁ-n kívül is elérhető lesz-e a közeljövőben. Vélhetően, amennyiben az amerikai tapasztalatok kedvezőek lesznek, és a technikai feltételek is adottak lesznek, akkor ennek nem lesz akadálya. Az más kérdés, hogy vajon ehhez mit fog szólni az Európai Unió, és annak versenybizottsága. Mert, hogy ez a monopólhelyzetteel való visszaélés, az szinte biztos.

Itthon egyelőre ilyesmitől nem kell tartani, de az tény, hogy a receptes SEO piacon így is elég nagy a vetélkedés. A Nosalty, és a Mindmegette mögött a harmadik helyen a Receptneked.hu található, ami azért érdekes, mert az a tulaj bevallása szerint is SEO indítattású volt. A három nagy mögött még sok kisebb gasztro és receptoldal található, például az aprosef, vagy a sutigyár, de ezek látogatottsága egyelőre elmarad a három piacvezető mögött. És a nagyok mögött sorakozik a százas-ezres nagyságrendű privát blogok tömege.

Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.